MENY LUKK

Herskapelig generasjonseiendom - SOLGT!
Prisantydning: 17 800 000 kr
Omkostninger: 446 222 kr
Totalpris: 18 246 222 kr
Kommunale avgifter: 15 066 kr per år
Boligtype: Landbrukseiendom
Bruksareal: 498 m²
Bruttoareal: 557 m²
Eieform: Selveier
Verditakst: 19 300 000 kr
Byggeår: 1866
Energimerking:
Tomt: Eiet tomt
Bruttoareal: 557 m²
Tomteareal: 621445 m² (eiet)
Omkostninger oppsett: 17 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
445 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 17 800 000,-))
--------------------------------------------------------
446 222,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
18 246 222,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Nils Henrik Tegneby
99 11 29 00
henrik@landbruksmegling.no  Komplett salgsoppgave: Vis Pdf
  Vising: 15.06.2019 13:00 - 14:00
  Adresse: Fugleviklia 30 og 32, 1514 Moss

  Beliggenhet

  Adresse

  Fugleviklia 30 og 32 1514 Moss

  Beliggenhet, adkomst

  Landbrukseiendommen ligger på Jeløya i Moss kommune, ca. 5 kilometer fra Moss sentrum. Til barnehager og skoler i alle trinn er det fra 4 til 6 kilometer og nærmeste matbutikk ligger 7 minutter med bil fra eiendommen. Moss er Østfolds tredje største by med alt av forretninger og servicetilbud. Herfra er det videre god dekning av offentlig kommunikasjon som buss og jernbane. Beliggenheten er således god med tanke på pendling til bl.a. Oslo.

  Jeløya er noe av det flotteste Østfold har å by på med en unik blanding av kultur- og naturhistorie. På 1700- og 1800-tallet kjøpte rike byborgere gårdsbruk på Jeløya og omskapte dem til staselige anlegg, med arkitektur og parker inspirert av hva en kunne finne i utlandet. Dagens landskap har bevart mange elementer, som steingjerder, staselige alleer og bygninger, i tillegg til at klimaet muliggjør en av landets rikeste floraer. Strandsonen er ubebygd rundt det meste av øya, slik at det er mulig å gå uhindret til fots rundt store deler av øya, der det ikke er for kupert. Det er en rekke lett tilgjengelige strender over hele øya, slik at det nesten alltid finnes en strand som er skjermet for dagens vær og vind. Blant de mest populære strendene er Sjøbadet (like ved kanalen på jeløysiden), Tronvikstranda, Fiskestranda, Albybukta, Bredebukt, Reierstranda og Refsnesstranda.
  Øya er videre kjent for blant annet kunstgalleriet Galleri F 15 på Alby, samt nabogården Røed som i senere tid er etablert som et kombinert kunst- og kultursenter, Refnes gods med sitt velrenommerte kjøkken og  konferansehotellet Jeløy radio som ligger i flotte omgivelser.

  Fuglevik gård har vært i ætten fra omkring 1854, det er ikke så ofte vi ser disse eiendommene i markedet. Det er nylig solgt en tilsvarende eiendom på Jeløy, Fuglevik selges nå, når neste eiendom kommer er vanskelig å si.

  Adkomst fra Moss sentrum: Kjør riksvei 19 mot Jeløy og fergekaien. Følg veien rett frem i rundkjøring og over broen til Jeløy. Kjør i ca. 550 meter fra broen og ta så til høyre inn i Gimleveien. Følg Gimleveien i ca. 650 meter og ta til høyre inn i Nesveien. Følg Nesveien i ca. 3,2 km. og hold til venstre i Y-kryss. Etter ca. 360 meter går Fugleviklia til venstre. Følg veien og du kommer frem til Fuglevik gård.

  Fuglevik gård

  Landbrukseiendommen Fuglevik ligger sjeldent flott til med sin vestvendte og vidstrakte utsikt til Oslofjorden hvor tunet så og si er plassert i senter av egen dyrket mark og skog. Gårdens dyrkede mark ligger samlet syd, øst og nord for bygningsmassen på eiendommen. Jordsmonnet består av ren sandjord og egner seg derfor godt til grønnsaker og poteter. Skogen består i hovedsak av to teiger beliggende til øst og vest for den dyrkede marken. Hovedteigen på drøye 370 dekar ligger til øst for eiendommen, mens den vestre teigen er på 56 dekar. Til sammen har Fuglevik en total størrelse 621 dekar i ett av Østfolds mest attraktive fritids- og boligområder.

  Fugleviks flotte gårdstun, bygningsmasse og beliggenhet er åpenbare kvaliteter ved denne eiendommen. Bygningsmassen består av våningshus, kårbolig, sommerhus, bryggerhus, driftsbygning, redskapshus, gårds sag og potetkjeller.

  Våningshuset på eiendommen ble opprinnelig oppført i 1769 og ble senere røstet og renovert i 1947 med blant annet mansardtaket med halvvalm som er på bygningen i dag. I 2002 gjennomgikk boligen på ny en stor renoveringsprosess med oppgradering av våtrom, kjøkken og innvendige overflater. Våningshuset bærer i likhet med flere av gårdene på Jeløya en følelse av fordums storhet, samtidig som boligen har en planløsning som verdsettes den dag i dag med store rom og god takhøyde i begge etasjer. Kjøkken og stuene i boligen er orientert til vest med Oslofjorden som nærmeste utkikkspunkt. Fra spisestuen har man utgang til en flott steinlagt uteplass som er delvis overbygd. Uteplassen er skjermet av en velfrisert hekkbeplanting som skiller uteplassen fra det resterende hageanlegget bestående av gressplen og øvrig beplanting. Andre etasje består tre soverom av meget god størrelse, en tv stue, to bad og separat wc.
  Kårboligen ligger nedenfor hovedtunet på gården og er innredet på ett plan med bad, kjøkken, stue, spisestue, vindfang og 3 soverom. Også kårboligen har flott fjordutsikt fra stuen og den vestvendte terrassen. Det er god innbyrdes avstand mellom boligene.

  Den øvrige bebyggelsen i forbindelse med hovedtunet på eiendommen består av et så og si autentisk bryggerhus, et pent og funksjonelt sommerhus og en stor driftsbygning. Alle bygningene er godt ivaretatt og er med på å skape et estetisk og helhetlig gårdstun. Lenger øst på eiendommen ligger et mindre redskapshus, gårdssagen og en eldre potetkjeller.

  Det er to bryggeanlegg tilhørende eiendommen som i sin tid ble oppført som et  fellesprosjekt mellom hytteeiendommene i Fugleviklia og grunneier. I dag disponerer grunneier 3 båtplasser til sammen på de to bryggene uten kostand.

  Bygninger

  Type, eierform og byggeår

  Landbrukseiendom Selveier, oppført i 1866, modernisert i 2002

  Bygninger og byggemåte

  Eiendommen består av Våningshus, kårbolig med garasje, bryggerhus, sommerhus, låve, potetkjeller, saghus og redskapshus.

  Våningshus/bolig:
  Opprinnelig byggeår ifølge Norske gardsbruk er 1769. I følge selger er det forøvrig kun svært lite av bygningen som er igjen fra denne tidsepoken, og takstmann opererer med 1866 som byggeår. I 1866 ble bygget utvidet som er tilsvarende dagens grunnflate. I 1947 gjennomgikk bygget på nytt en stor renoveringsprosess hvor blant annet taket ble røstet om til dagens mansardløsning med halvvalm.
  Bygget er fundamentert på gråsteinsmur med jordgulv i kjeller. Drenering ukjent. Yttervegger sannsynligvis i tømmer og bindingsverk utvendig kledd med panel som er malt. Takkonstruksjon i mansard med halvvalm, plassbygget. Saltak for luftebalkong og hovedinngang og takopplett for alle vinduer i langvegg. Taket er utvendig tekket med hollandsk glasert takstein. Originale sprosserammevinduer med varevinduer, originale inngangsdører. Som følge av alder på de ulike bygningsdelene har takstmann satt tilstandsgrad 2 og 3 på samtlige overflater, hvilket betyr at det må forventes skjulte feil og mangler i konstruksjonen.

  Kårbolig med garasje:
  Byggeår 1969, modernisert i 2002 og 2014. Bygget er fundamentert på ringmur med lufteventiler. Yttervegger i bindingsverk, kledd med stående malt/beiset kledning og saltakkonstruksjon tekket med takstein. I 2014 ble innvendige overflater og det sanitære renovert.
  Enkel garasje/carport fundamentert i på ringmur med betonggulv.

  Bryggerhus:
  Bygget på 1800 tallet. Fundamentert på gråsteinsmur med yttervegger i tømmer, utvendig panelt med original panel. Saltakkonstruksjon utvendig tekket med taksteinsprofilerte plater. Bygningen fremstår i original forfatning utvendig og innvendig. Gråsteinspipe med grue innvendig. 

  Sommerhus:
  Byggeår, 1946. Fundamentert på malt sparesteinsmur. Yttervegger er oppført i bindingsverk over 2 etasjer. Takkonstruksjon i pult/funkis. På sommerhuset er det i perioden 2012-2015 skiftet utvendig panel. vinduer og ytterdører. Nytt tak og takrenner fra 1996.

  Låve:
  Byggeår, ca. 1947. Bygget er fundamentert på gråsteinsmur. Yttervegger i bindingsverk med utvendig malt låvepanel. Saltakkonstruksjon tekket med profilerte plater. Låvebru med brufot og pilarer i sparestein. Kjørebru i grovt bindingsverk og plankestrø. Takoverbygget areal på baksiden av bygningen for lettlager. Låven er en klassisk høylåve med konstruksjon beregnet for den tids maskiner og dyrehold.

  Redskapshus:
  Byggeår ukjent. Fundamentert på betong ringmur. Yttervegger i bindingsverk med utvendig malt panel. Labankdør i gavl. Pulttak tekket med plater.

  Potetkjeller:
  Byggeår ukjent. Bygget er ikke i bruk.

  Saghus:
  Byggeår er ifølge norske gardsbruk oppført i 1935. Innredet med sagutstyr for bondeskur. Sagen er ikke i bruk.

  Eiendommens historie

  I følge norske gardsbruk anno 1965 besto gården den gang av 175 daa. dyrket mark og 650 daa. produktiv skog. Jorden ble omtalt som sandblandet mold, og det ble produsert korn og grønnsaker på eiendommen. Dyreholdet på gården besto av to griser og femti høns. Det var to traktorer på gården i tillegg til varebil og personbil. Gården hadde da vært i ætten siden 1854.

  Arealer og fordeling per etasje

  Primærrom: 412 kvm, Bruksareal: 498 kvm, Bruttoareal: 557 kvm
  Arealene gjelder samlet for bolighusene på eiendommen.

  Våningshus, 288 kvm P-rom og 360 kvm Bra.
  1.Etasje primærrom: Gang, hall, kjøkken, dagligstue/kontor, stue, spisestue, bod og vindfang.
  Overflater gulv: Tregulv, eikegulv og laminat
  Overflater vegger: Tapet og panel.
  Overflater himling: Tak med synlige bjelker i stuer og kjøkken og takess.
  2. Etasje primærrom:  2 bad, loftstue, 3 soverom og wc
  Overflater gulv: Tregulv, tepper og laminat
  Overflater vegger: Panel
  Overflater himling: Takess og panel

  Kårbolig, 124 kvm P-rom og 138 kvm Bra.
  1. Etasje primærrom: Bad, kjøkken, stue, spisestue, vindfang, 3 soverom og gangarealer. Sekundærrom: Bod
  Overflater gulv: Laminat, belegg, teppefliser.
  Overflater vegger: Tapet og panel
  Overflater himling: Takessplater

  Bryggerhus, 67 kvm Bta.
  1. Etasje: Gang, kjøkken, stue og soverom.
  2. etasje: Gang og soverom.
  Overflater gulv: Tregulv
  Overflater vegger: Panel
  Overflater himling: tretak og panel.

  Sommerhus, 97 kvm Bta.
  Sokkeletasje: Bad og to soverom
  1. Etasje: Kjøkken, stue og gang.
  Overflater gulv: Tregulv og belegg
  Overflater vegger: Panel og tapet.
  Overflater himling: Plater

  Driftsbygning/fjøs/stall. 495 kvm Bta.
  1. Etasje: Stall, tidligere fôrlager, gangarealer, gilderom (tidligere fjøs) og øvrige lagerrom
  2. Etasje: Kjørebro

  Redskapshus, 65 kvm Bta.
  1. etasje: Ett redskapsrom med labankdør.

  Bryggerhus med skjul, 75,6 kvm grunnflate
  1. etasje bryggerhus: 3 uisolerte oppbevaringsrom.
  1. etasje skjul: 2 kaldtlagerrom med hver sin kjøreport. 
  2. etasje: Åpent loftsrom som kan innredes.

  Potetkjeller med overbygg, 78,4 kvm grunnflate.
  Kjeller: Eldre potetkjeller/rom for lagring.
  1. etasje: Rom for lagring med en kjøreport.

  Oppvarming

  Ved, elektrisk og parafin.
  og elektrisk

  Parkering

  Parkering på egen tomt

  Tomt

  Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

  Areal: 621 445 kvm, Eierform: Eiet tomt

  Tun, jord og skog

  Hovedtunet på eiendommen består av våningshuset, bryggerhuset, driftsbygningen og sommerhuset. Gårdssaga og redskapskjulet ligger langs gårdsveien øst for tunet, mens kårboligen ligger nedenfor våningshuset til vest. Rundt våningshuset er det etablert et parklignende hageanlegg på drøye tre dekar. Hageanlegget avskjermet fra det øvrige tunet med formklippede prydbusker, hekkbeplantning, store grøntarealer og avskjermede uteplasser. Gårdsplassen forøvrig er orientert rundt driftsbygningen med innkjøring fra begge langveggene.  
  Det passerer en gårdsvei gjennom tunet på gården. Selger har innhentet et tilbud fra entreprenør for ny trasé på nedsiden av tunet, samt forberedt en søknad til Moss kommune for utførelse av tiltaket. Kopi av tilbud og kart over forslag til ny trasé ligger vedlagt senere i salgsoppgaven.

  Det er ca. 115 dekar dyrkbar jord på eiendommen i tillegg til 10.3 dekar innmarksbeite. Jordsmonnet består av sandjord og egner seg best til grønnsaksdyrking. Per i dag er jorden leid ut for kr 80.000,- per år og forpakter benytter for tiden jorden til produksjon  av brokkoli, løk og poteter. Jordleien er ikke bundet opp i tid.

  Skogen er inndelt i to teiger nord og syd på eiendommen og har et samlet produktivt areal på ca. 445 dekar. I følge NIBIO skog og landskap er skogens areal- og bonitetsfordeling slik:

  Produktivt skogareal:
  Høy bonitet: 199,1 dekar
  Middels bonitet: 234 dekar
  Lav bonitet: 12,6 dekar
  Sum produktivt areal: 445,7 dekar

  Ikke produktivt areal:
  Uproduktiv skog: 3,6 dekar
  Åpen jorddekt fastmark: 17,1
  Biotoper: 3,6 dekar
  Sum uproduktivt areal: 24,3 dekar

  Skogen er fordelt på 70% furu, 15% gran og 15% lauv. Det er i senere tid avvirket ca. 3000 kbm. samlet og gjenstående masse utgjør ca. 500 kbm. Det er jaktrettigheter til eiendommen på småvilt og en til to råydyr per år. Jaktrettighetene kan disponeres av kjøper etter 2019 sesongen.

  Brygger, gårdsveier og tilleggstomt

  På eiendommen er det to bryggeanlegg. Begge bryggene tilhører eiendommen og grunneier disponerer 3 båtplasser. De ble bygget på 1960/1970-tallet hvor hytteeiere og fastboende på eiendommen stilte opp kostnadsmessig. De fikk derfor tildelt båtplasser kostnadsfritt. Det er dannet båtforening ved begge brygger. Det betales årlig leie pr. båtplass hvor inntektene går til en bryggekonto som igjen benyttes til vedlikehold av brygga samt mudring..
  Grunneier har ingen leieinntekter, men betaler heller ingenting for sine båtplasser.

  Hytteeiere/fastboende har etablert en veiforening/vel som ivaretar vedlikehold av veiene på eiendommen.

  Inkludert i salget av eiendommen er også en frittliggende og fradelt tomt med gbnr: 1/2943

  Festetomter

  Selger er grunneier til 12 festede tomter med eget gårds- og bruksnummer i Fugleviklia hytteområde. Disse tomtene med tilhørende festekontrakter følger ikke eiendommen ved salg, men beholdes av selger.

  Festekontraktene er utformet slik at grunneier har forkjøpsrett til disse tomtene ved salg. Forkjøpsretten gjelder ved overdragelse til andre en festers nærstående etter lov om løysingsrettar. Festeavgiftene konsumpris reguleres hvert. 10 år på ti tomter og hvert 20. år på to tomter. Markedsregulering etter 2% av råtomteverdi ved utløpet av kontraktene. Som følge av attraktiv beliggenhet kan tomtene potensielt ha en høy innløsningsverdi på et fremtidig tidspunkt.

  Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp

  Vann: Borrevann. Det ble borett etter vann i 2002.
  Avløp: Det er privat avløp med septiktank. Dette inngår i kommunens tømmeordning.
  Vei: Privat vei fra hovedveien med veirett for eiendommene som ligger syd for eiendommen. Det er dannet et vei-veld hvor hytteeiere/fastboende går sammen om vedlikehold av veiene på eiendommen. Grunneier er fritatt økonomisk med hensyn til vedlikehold av veien. Grunneier står selv ansvarlig for  vedlikehold av veistrekningen han selv benytter fra hovedvei Nesveien og fram til gårdstunet.

  Reguleringsplan

  Eiendommen ligger i uregulert område og i kommuneplanens arealdel for LNF (landbruk, friluft og natur).
  Det er registrert fredede kulturminner, rødlistede arter og verneområder på eiendommen.

  Servitutter og heftelser i grunnbok

  1917/900017-2/87  Erklæring/avtale  
  21.03.1917  FESTEKONTRAKT
  ÅRLIG AVGIFT NOK 60
  FESTER: VOGT JØRGEN
  Gjelder denne registerenheten med flere
   
  1927/906628-1/87  Best. om båt/bryggeplass  
  01.02.1927  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2883  
  Med flere bestemmelser
   
  1932/904856-1/87  Best. om båt/bryggeplass  
  05.07.1932  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2884  
  Bestemmelse om strand/fellesstrand/strandlinje
   
  1934/904867-1/87  Best. om båt/bryggeplass  
  05.06.1934  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2885  
  Bestemmelse om veg
  Med flere bestemmelser

  1935/906003-1/87  Best. om båt/bryggeplass  
  23.07.1935  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2886  
  Bestemmelse om adkomstrett
   
  1936/1842-2/87  Erklæring/avtale  
  21.09.1936  Byggeforbud på nærmere angitt avstand/område
   
  1958/2386-1/87  Bestemmelse om vannledn.  
  18.08.1958  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2892  
  Bestemmelse om båt/bryggeplass
  Med flere bestemmelser
   
  1959/3899-2/87  Bestemmelse om veg  
  25.11.1959  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2892  

  1961/569-4/87  Bestemmelse om veg  
  15.02.1961  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2897  
  Bestemmelse om båt/bryggeplass
  Med flere bestemmelser
   
  1965/2622-2/87  Best. om adkomstrett  
  31.05.1965 rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2912  
  Bestemmelse om båt/bryggeplass
  Med flere bestemmelser
   
  1965/4978-3/87  Best. om adkomstrett  
  26.10.1965  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2924  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2928  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2931  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2937  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2940  
  Bestemmelse om båt/bryggeplass
  Med flere bestemmelser
   
  1967/2211-1/87  Best. om båt/bryggeplass  
  15.05.1967  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2921  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2922  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2933  
  Bestemmelse om strand/fellesstrand/strandlinje
  Med flere bestemmelser
   
  1967/2824-3/87  Bestemmelse om veg  
  16.06.1967  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2913  

  1967/5057-5/87  Best. om båt/bryggeplass  
  01.11.1967  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2920  
  Bestemmelse om strand/fellesstrand/strandlinje
  Med flere bestemmelser
   
  1968/2987-1/87  Best. om båt/bryggeplass  
  10.06.1968  Rettighetshaver: Festene under søndre del av denne eiendommen
  Bestemmelse om strand/fellesstrand/strandlinje
  Med flere bestemmelser
   
  1985/5798-1/87   ** Diverse påtegning  
  08.07.1985  Bestemmelse om adkomstrett
  Rettighetshavere: MEDLEMMER AV RAMBERGNEBBA BÅTFORENING
  Med flere bestemmelser
   
  1968/3080-1/87  Bestemmelse om veg  
  14.06.1968  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2919  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2920  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2941  

  1973/800-3/87  Best. om båt/bryggeplass  
  06.02.1973 rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2888  
  Bestemmelse om strand/fellesstrand/strandlinje
  Med flere bestemmelser
   
  1980/1166-4/87  Bestemmelse om veg  
  08.02.1980  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2890  
  Bestemmelse om båt/bryggeplass
   
  1981/3392-1/87  Erklæring/avtale  
  06.05.1981  Rett for kommunen til å disponere grunn til søppelcontainere
   
  1981/5677-4/87  Best. om adkomstrett  
  21.07.1981  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2914  
  Bestemmelse om båt/bryggeplass
  Med flere bestemmelser

  1985/6407-1/87  Erklæring/avtale  
   23.07.1985  Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
  Rettighetshaver Østfold Energiverk AS

  1988/2725-1/87  Jordskifte  
  21.03.1988  Grensegangssak
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1992/3410-2/87  Elektriske kraftlinjer  
  04.05.1992  Med flere bestemmelser
   
  1992/4494-1/87  Fredningsvedtak  
  16.06.1992  Gjelder denne registerenheten med flere

  1994/4603-1/87  Best. om båt/bryggeplass  
  02.06.1994  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2883  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2884  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2886  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2888  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2890  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2892  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2906  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2907  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2908  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2909  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2910  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2911  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2912  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2917  
  Bestemmelse om strand/fellesstrand/strandlinje
  Med flere bestemmelser
   
  1998/3166-8/87  Bestemmelse om vannrett  
  29.04.1998  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2889  
  Bestemmelse om båt/bryggeplass
  Med flere bestemmelser
   
  1998/5166-1/87  Rettsbok  
  03.07.1998  Bestemmelse om grenser
  Bestemmelse om båt/bryggeplass
  Med flere bestemmelser
  Gjelder denne registerenheten med flere
   
  1999/10151-4/87  Bestemmelse om veg  
  08.12.1999  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2937  

  2000/2839-4/87  Bestemmelse om veg  
  31.03.2000  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2893  

   2000/10589-1/87  Erklæring/avtale  
  10.11.2000  Rettighetshaver: Telenor
  Best. om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter/telesentral
  Med flere bestemmelser
   
  2000/11179-4/87  Bestemmelse om veg  
  30.11.2000  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2921  

   2001/8519-1/87  Best om garasje/parkering  
  21.09.2001  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2883  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2884  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2886  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2888  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2890  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2892  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2906  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2907  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2908  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2909  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2910  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2911  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2912  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2917  
  Med flere bestemmelser
   
  2005/2107-1/87  Elektriske kraftlinjer  
  07.03.2005 
  Med flere bestemmelser
  Rettighetshaver Fortum Distribution AS
   

  2006/183079-3/200  Bestemmelse om veg  
  31.03.2006  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2940  
  Bestemmelse om gjerde
   
  2008/597891-1/200  Kjøpekontrakt  
  21.07.2008  Rettighetshaver:Klouman Jan  
  Fnr: 21014840173
  Gjelder 270 kvm som skal fradeles gnr. 1 bnr. 2882
  Kjøpesum kr. 25 000,-
  Med flere bestemmelser
  Gjelder denne registerenheten med flere
   
  2008/938533-1/200  Erklæring/avtale  
  19.11.2008 
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2932  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:3637  
  Bestemmelse om vann og kloakkledning
  Med flere bestemmelser
   
  2010/307463-1/200  Fredningsvedtak  
  29.04.2010  Forskrift om verneplan for Oslofjorden ihht. Kongelig resolusjon 16. april 2010 for Rambergbukta naturreservat
  Med flere bestemmelser
  Gjelder denne registerenheten med flere
   

  2010/307494-1/200  Fredningsvedtak  
  29.04.2010  Forskrift om verneplan for Oslofjorden ihht. Kongelig resolusjon 16. april 2010 for Fuglevik naturreservat
  Med flere bestemmelser
  Gjelder denne registerenheten med flere
   
  2010/475451-4/200  Bestemmelse om båtplass  
  28.06.2010  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2935  
  Rett til benyttelse av strand.
   
  2010/475451-5/200  Best. om adkomstrett  
  28.06.2010  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2935  

   2010/475451-6/200  Bestemmelse om veg  
  28.06.2010  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2935  

  2012/536283-1/200  Erklæring/avtale  
  03.07.2012  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2938  
  Gjelder fremføring av renset gråvann i rør og utslipp i jordbruksdrenet
  Med flere bestemmelser
   
  2013/127462-1/200  Jordskifte  
  13.02.2013  Grensegangsak 0100-2011-0042 Rambergbukta
  Gjelder denne registerenheten med flere
   
  2013/127642-1/200  Jordskifte  
  13.02.2013  Grensegangsak 0100-2011-0036 Fuglevik
  Gjelder denne registerenheten med flere
   
  2017/796713-4/200  Bestemmelse om adkomstrett  
  21.07.2017 21:00  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2942  

   2017/800943-1/200  Erklæring/avtale  
  21.07.2017 21:00  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2942  
  Hogstavtale
   
  2017/815729-1/200  Bestemmelse om vannledning  
  27.07.2017 21:00  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2919 F  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2920  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2941 F  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2942  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2945  

   2017/815729-2/200  Bestemmelse om kloakkledning  
  27.07.2017 21:00 
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2919 F  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2920  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2941 F  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2942  
  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2945  

   2017/836513-1/200  Erklæring/avtale  
  03.08.2017 21:00  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2919 F  
  Rett til rydding/hogst for å vedlikeholde utsikt
   
  2017/1239408-1/200  Bestemmelse om brensel/ved  
  07.11.2017 21:00  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2920  

   2018/1208665-1/200  Bruksrett  
  31.08.2018 21:00  rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:1 Bnr:2918  
  Bruksrett til garasje

  Tilgjengelige servitutter og heftelser på eiendommen er innhentet av megler. Intressenter bes ta kontakt om de ønsker kopi av disse.
  Servituttene omhandler i stor grad rettigheter for hytteeiendommene på Fugleviklia, og deres rettigheter til blant annet å benytte vei og båtplasser på hovedbølets eiendom.

  Kulturminner og fredninger

  Det er fire SEFRAK-registreringer på eiendommen. Dette gjelder bryggerhuset, grunnmuren på hovedbygning, grunnmur på låven, og potetkjelleren.

  Riksantikvaren gir følgende instrukser om Sefrak registeret:
  Bygningane i SEFRAK-registeret er i utgangspunktet ikkje tillagt spesielle restriksjonar. Registreringa fungerar meir som eit varsko om at kommunen bør ta ei vurdering av verneverdien før det eventuelt blir gitt løyve til å endre, flytte eller rive bygninga.
  For meldepliktige bygningar (bygningar er eldre enn 1850), er det lovfesta i Kulturminnelova §25 at ei vurdering av verneverdien MÅ gjerast før søknad om endring eller rivning kan bli godkjent.

  Fredning:
  Rambergbukta naturreservat. Formålet er å bevare områdets viktige våtmarksområder med vegetasjon, fugleliv etc. Fuglevik naturreservat. Formålet er å bevare området med truet, sjelden og sårbar natur, med spesiell naturtype i form av en velutviklet asksnelleskog og tilliggende rike skogsarealer samt å bevare et viktig våtmarksområde med vegetasjon, fugleliv og annet dyreliv. Det er videre registrert fredede kulturminner, rødlistede arter og verneområder på eiendommen.
  Fredningsvedtakene er innhentet og kan rekvireres av megler.

  Informasjon om odelsloven, konsesjonsloven og jordloven

  Denne eiendommen er blant annet underlagt odelsloven, jordloven og konsesjonsloven.

  Når det er odel på eiendommen, betyr det at odelsberettigede etter loven (i praksis nærmeste slektninger) kan kreve å løse eiendommen på odel innen 6 måneder etter tinglysning av skjøtet. Deretter holdes det odelstakst for å fastsette løsningssummen. Kjøper har risikoen for eventuelle odelsløsning og må akseptere den odelstakst som da fastsettes. Kjøper vil således få eventuell gevinst ved en odelsløsning, likeledes som han/hun må bære eventuelt tap. Alle kjente odelsberettigede har fraskrevet seg sin odel på eiendommen.

  Det er videre konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven på eiendommen. Det er den enkelte kommune som er rett konsesjonsmyndighet. I konsesjonsbehandlingen legges det særlig vekt på:

  1. At kjøper skal oppfylle sin boplikt. Innflytting i boligen på gården skal skje senest ett år etter tinglysning av skjøte og deretter må man bebo eiendommen i minst 5 år etter dette.

  2. At eiendommen driftes. Arealer med dyrket mark skal holdes i hevd, altså dyrkes videre hvilket også følger av jordlova. Ofte vil utleie av jorda til en nabobonde vil være tilstrekkelig.

  3. Den avtalte prisen må tilgodese en samfunnsmessig forsvarlig prisutvikling. Det er dette som kalles priskontroll hvor kommunen i praksis vurderer hvorvidt den avtalte prisen mellom kjøper og selger ligger på et riktig nivå.

  Det er Kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon i henhold til konsesjonslovens §9 både med hensyn til priskontroll, drift og botid. Bud med forbehold om konsesjon vil ikke bli godtatt av selger. Etter bud aksept og påfølgende kontraktsmøte forplikter kjøper seg til samtidig å søke konsesjon på eiendommen. Dersom konsesjonsmyndigheten i den respektive kommunen fatter et negativt konsesjonsvedtak plikter kjøper å påklage dette til fylkesmann, alternativt å rette seg etter de pålegg konsesjonsmyndighetene gir. Uavhengig av hva endelig konsesjonsvedtak blir, har kjøper ingen rett til å kreve prisavslag fra selger. Avtalt kjøpesum må betales fullt ut i henhold til kjøpekontraktens overtakelsesdato. I ytterste konsekvens kan et negativt konsesjonsvedtak innebære at kjøper må foreta et videresalg av eiendommen. Kjøper vil da måtte må bære et eventuelt økonomisk tap.

  Alle landbrukseiendommer er også omfattet av jordlovens bestemmelser. Dette innebærer at det er driveplikt og at det gjelder et forbud mot deling av gården. Dette gjelder også selv om eiendommen består av flere bruksnumre.

  Spørsmål om odel, bo- og driveplikt, konsesjon og delingsforbudet kan rettes til oppdragsansvarlig

  Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest på kårboligen utstedt 05.12.1967.
  Det foreligger ingen dokumentasjon på øvrig bebyggelse i Moss kommune.

  Økonomiske forhold

  Prisantydning

  17 800 000,-

  Takst / tilstandsrapport

  Utført av : Anders Ljønerholth Takstdato : 08.06.2017 Markedsverdi : 19 300 000,- Ligningsverdi : 914 215,- Ligningsverdi pr. : 31.12.2017

  Forsikring

  Gjensidige

  Kommunale avgifter

  Kr. 15 066 pr. år

  Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

  Kjøper forplikter seg til å følge de til enhver tids retningslinjer for samarbeid og eventuelt sin andel av økonomiske kostnader for vedlikehold av privat gårdsvei og bryggeanlegg.

  Oppgjør

  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. 10 % av kjøpesummen forfaller ved kontrakts underskrift, dette beløpet må være fri egenkapital.

  Annet

  Arealangivelser i salgsoppgaven

  Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

  Antikk og løsøre

  I Landbruksdirektoratets søknadsskjema for konsesjon finnes et eget punkt for løsøre, pkt. 7. Til forskjell fra en ordinær enebolig selges ofte en landbrukseiendom med en del løsøre, maskiner og redskaper, samt antikviteter/ gamle bruksgjenstander, som medfølger gårdsbruket. Kjøper skal ikke betale dokumentavgift av denne delen av kjøpet, ei heller skal selger kapital beskattes. Løsøre, maskiner, redskap og antikviteter skal reguleres i en egen kontrakt mellom kjøper og selger uavhengig om det anses som en del av kjøpstilbudet kjøper har gitt på eiendommen, eller om det kommer i tillegg til kjøpstilbudet på eiendommen. Selger har full bestemmelsesrett over hva slags løsøre som kan følge gården og hva som eventuelt skal komme tillegg. Løsøre, maskiner, redskap og antikviteter som kommer i tillegg til kjøpesummen for eiendommen kan kjøper selv velge om han/hun skal godta eller ikke. Fastsettelse av pris for løsøre, maskiner redskap og antikviteter er utenfor meglers kompetanseområde og må derfor avtales direkte mellom kjøper selger på lik linje som om det skulle blitt annonsert i markedet, eksempelvis på finn.no. Eventuelt kan partene engasjere uavhengig fagkyndig personell til taksering av objektene. Megler kan forøvrig bistå med kontrakt i henhold til det partene har blitt enige om.

  Diverse

  Ved overtakelse av eiendommen blir våningshuset ryddet og rengjort. Øvrige bygninger og utearealer overtas slik det fremstår på visning og vil ikke bli ryddet eller rengjort ut over dette. Selger forbeholder seg retten til å ta med seg det han selv ønsker av Løsøre, maskiner, redskaper og antikviteter. Dette gjelder også frittstående hvitevarer. Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av Bank ID. Selger står fritt til å godta eller forkaste ethvert bud. Likeledes er budgiver klar over at budet er bindende for når det er kommet til selgers kunnskap. Handelen er juridisk bindende for begge parter dersom budet aksepteres innen akseptfristen. Ved innsendelse av bud på eiendommen til megler bekrefter budgiver at den skriftlige salgsoppgaven, pdf. dokument eller trykket salgsoppgave, er gjennomlest og forstått.

  Eierskifteforsikring

  Selger har tegnet eierskifteforsikring på våningshus og kårbolig.

  Overtagelse

  Avklares i forbindelse med budgivning.

  Solgt 'som den er'

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

  Lov om hvitvasking

  Eiendomsmegleren er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.