MENY LUKK

Iledalen småbruk - SOLGT!

Prisantydning: 5 950 000 kr
Omkostninger: 150 092 kr
Totalpris: 6 100 092 kr
Kommunale avgifter:
Boligtype: Landbrukseiendom
Bruksareal: 223 m²
Bruttoareal: 245 m²
Eieform: Selveier
Verditakst: 5 950 000 kr
Byggeår: 1945
Energimerking:
Tomt: Eiet tomt
Bruttoareal: 245 m²
Tomteareal: 94021
Omkostninger oppsett: 5 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
148 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 950 000,-))
--------------------------------------------------------
150 092,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 100 092,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Hanne Marie Tegneby
95 76 17 29
hanne@landbruksmegling.no  Komplett salgsoppgave: Vis Pdf
  Vising: 01.03.2021 17:00
  Kontakt megler for tidspunkt for individuelt tidspunkt, smittevernshensyn.
  Adresse: Ulvetangenveien 43, 1816 Skiptvet

  Beliggenhet

  Adresse

  Ulvetangenveien 43 1816 Skiptvet

  Matrikkel

  Gnr. 13 bnr. 22 i Skiptvet kommune

  Velkommen til Iledalen

  Iledalen gård ligger vakkert i kulturlandskapet med vid utsikt til sjøen/Glomma. Det solrike gårdstunet er ryddig og oversiktlig og består av 7 bygninger; våningshus, gamlestua, låve, potetkjeller, traktorgarasje, enkel garasje og et kombinert verksted/garasje. Det er store plenarealer med noe fjell opp i dagen rundt våningshuset og vest for gamlestua. Gammel eplehage med frukttrær og bærbusker. I de senere årene er det plantet flere frukttrær, stauder og prydbusker. Selger opplyser om nydelige gravenstenepler (podet) og gråpærer. Blå og grønne druevekster er plantet i senere tid. Gruset gårdsplass ved inngangsparti til gamlestua og de fleste driftsbygningene.
  Tre teiger med dyrka mark omkranser tunet og gir således enkel adkomst og gode driftsforhold. Den største skogteigen ligger i forlengelsen av dyrka mark nordøst for tunet og den andre ligger et stykke lenger vest for eiendommen.
   
  Hva som er god beliggenhet og hvordan man vil leve varierer fra menneske til menneske. Småbruket i Iledalen passer for de som bo landlig og usjenert, med ro og nær natur samtidig med at det ikke skal være for langt til hva familien trenger i hverdagen. Eiendommens størrelse og beliggenhet er godt tilrettelagt for dyrehold. I dag har selger hundefrisør og spaavdeling for hundene i det gamle melkerommet i fjøsdelen. Eiendommens dyrka mark utleid for ca. kr. 300 pr. daa.

  Den gamle kårboligen er oppført i sveitserstil på slutten av 1800. Før i tiden var det vanlig at de gamle flyttet inn i kårboligen da den yngre generasjonen overtok driften. I dag er det også mulig med flere generasjoner, besteforeldre, foreldre og barn/barnebarn kan bo her ute på småbruket sammen. Det å ha besteforeldre i nær tilknytning gir gode barndomsminner og er til god hjelp i en hektisk hverdag.
  Kårboligen trenger imidlertid flinke hender og friskt pågangsmot for vesentlig rehabilitering før innflytting. Takstmann har estimert en kostnad på mellom 500- 1.000.000,- for en OK standard.
  Et fremtidig regnestykke estimert ift gjengs leiepriser ved utleie er da kr. 9.000,- pr. mnd. Leiebeløp blir beskattet samtidig som man får fradrag for renteutgifter. Hvis man f.eks har kr. 650.000,- (+kostnader for opp grading av kårbolig) i egenkapital kan et grov skissert regnestykket se slik ut: Lån kr. 5 250 000,- til 3% rente i 25 år. Renter og avdrag vil være ca. kr. 25.000,- pr. mnd hvorav ca kr. 12.000,- er rentegjennomsnitt de første 5 årene (rente etter fradrag ca. kr. 9.360,- pr. mnd) Utleieinntekter utgjør kr. 9.000, pr. mnd. lån/avdragskostnad pr mnd. blir ca kr. 17.000,- På 30 år og samme betingelser vil månedlig låneutgifter være ca 22.000,- fratrukket kr. 9000,- leieinntekter være ca kr. 13.000,- pr. mnd. Regnestykket er bare et eksempel av mange variasjoner. Forhør deg med bank kontakten din og få hjelp til å sette opp et regnestykke tilpasset egen økonomi og sikkerhet.

  Beliggenhet, adkomst

  Fra gården til Skiptvet sentrum, "Meieribyen" er det drøye 5 min å kjøre og ca.15 minutter å sykle. Her ligger Vestgård skole som har elever fra 1. til 4. trinn og ca. 200 elever. Skolen har en stor skolefritidsordning. Skolebygningen er ny og moderne og ligger flott til i sentrum med nær tilknytning til idrettshall, skog og lysløype.  Fra 5 til 10. klasse går elevene på Kirkelund skole, nytt bygg stod ferdig i 2014 og et nytt moderne bygg for elevene på 5-7 trinn er under oppføring og planlagt ferdig i første kvartal 2021. Skolen har følgende spesialrom: Gymnastikksal og svømmehall, naturfagrom, tegnesal, tekstilrom og sløydsal, skolekjøkken og datarom. Det er full barnehagedekning i kommunen. I Meieribyen er det dagligvarebutikker legesenter mm. Skiptvets sentrale beliggenhet mellom E-6 og E-18 og mellom jernbane i Askim og Sarpsborg gjør at avstanden til alle byene i Østfold og veien til Oslo er kort.  Målt i landssammenheng er Skiptvet blant de beste bokommuner i landet. Skiptvet har en fantastisk natur med rike muligheter til fritidsaktiviteter og det er mange hytter i området. På vinteren er det flotte langrennsløyper og på sommeren er det bading i Glomma.

  Med utgangspunkt i Oslo, kjør E-6 sydover og ta av på E18 ved Tusenfryd. Følg veien til du kommer til Askim og følg deretter skilting til Skiptvedt, Askimveien som går over i Storveien som går over i Svinndalveien, sving av til venstre inn på Vidnesveien.
  Fra Sarpsborg, kjør Trøskenveien (venstre side av Tunevannet) ca 19 km. ta deretter til høyre inn på Skiptvedtveien følg denne i drøye 3 km og ta av til høyre inn på Vidnesveien, følg denne i 3 km. og sving til høyre inn på Ulvetangenveien.
  Det vil bli skiltet ved fellesvisning.

  Bygninger

  Type, eierform og byggeår

  Landbrukseiendom Selveier, oppført i 1945, modernisert i 2017
  Landbrukseiendom selveier, oppført på slutten av 1800 tallet modernisert i 2017 med eiet tomt.

  Bygninger og byggemåte

  Våningshuset fremstår som solid, lyst og trivelig. Her møtes du av en ny stor overbygd terrasse og delvis innebygget/inn glasset vinterhage/terrasse. Her er det deilig å sitte, også på litt kaldere dager og nyte utsikten til tunet, sjøen og naturen.
  Våningshuset har blitt vesentlig oppgradert de senere årene.
  Gulvene består av mørke fliser i hall, på kjøkken og lite WC, nye sandfargede fliser på bad fra 2018, i stuen er det parkett. og på nytt oppusset soverom er det vinyl.
  Vegger og tak består i hovedsak av malte panelplater i duse farger (MDF panel vedlikeholdsfri) fliser og noe tapeter.
   
  Koselig gårdskjøkken med oppmurt peis mellom kjøkken og spisestue. På kjøkken er det hvitprofilert kjøkkeninnredning fra IKEA fra 2011 med mørke benkeplater i laminat og integrert steke topp, integrert kjølehjørne, oppvaskmaskin, stekeovn og microovn. Avtrekksvifte er ny. Fra kjøkken kommer du til en stor lys stue med utgang til overbygd terrasse.  På lite WC i gang/hall er det vegghengt toalett, hvit liten keramikkservant og speil i hvitmalt ramme i overkant.    
  Badet ble oppusset med delikate sandfargede store fliser på gulv i 2018 samtidig ble det satt inn nytt badekar. Hvit delikat baderoms innredning med nedsenket hvit servant og stort rektangulært speil som går over hele baderoms innredningen. Dusjnisjen er innfelt i fliser med fin glassdør, vegghengt toalett. Fra badet kommer du ned i stort lyst nytt oppusset soverom med stor lysgrå skyvedørsgarderobe og utgang til liten terrasse med utsikt til sjøen. i 2. etasje er det stort oppusset soverom med skyvedørsgarderobe og to mindre soverom med takbjelker, furutak og furugulv. Fin loftstue med egen kontordel i knevegg.

  Selger opplyser at følgende oppgraderinger er foretatt fra 2018 og frem til i dag:
  Det er lagt nytt tak av Snekker Anders Dahl og Blikkenslager.
  Snøfanger og nye takrenner i huset i front.
  Ny overbygd terrasse på 52 kvm.
  Nytt tilbygg på 40 kvm med liten terrasse. Drenert/rør alt elektrisk utført av Andreas Kahn Elektriker i Fredrikstad. 
  Alt godkjent av el anlegg på hele gården, Hafslund.
  Nye rør Biovac av servicemannen i Biovac.
  Ny vannledning - stoppekran - ny måler i låven.
  Nye fliser på bad, nye stikk kontakter og ny Villeroy og Bosch servant.
  Nyere oppvaskmaskin og kjøkkenvifte, skiftet to armaturer under benker til led.
  Ny innmat i kraner på kjøkken og bod.
  Lagt inn fiber.
  Murmester Geir Kleven satt inn ny vedovn i 2 etg i 2018.. Godkjent 2 fyring steder, sendt inn.
  Våningshus er malt. 2018/19
  Nye vinduer og nytt panel utvendig, store soverommet i 2 etg. av snekker Anders Dahl.
  Ny parkett i 2 etasje utenom 2 små soverom.

  Våningshus oppført i 1945.
  Byggemåte:
  Grunn og fundamenter, hovedsakelig fjell og leire, det er ikke gjort geotekniske undersøkelser.
  Kjeller med betongvegger og gulv i eldste del mot øst, Grunnmur/ringmur med støpt plate under tilbygg og pilarer under terrasse på vestre del. Løsleca i styrofoam under støp på vestre del/tilbygg.
  Yttervegger over grunnmur er trevegger, bindingsverk med utvendig liggende tre panel med profil. Våningshus ble kledd om i 2014. Ulik oppbygging på konstruksjoner avhengig av byggeår.
  Alle vinduskarmer/rammer er i tre. Nye vinduer satt inn fra 2009-2010. Et vindu byttet i 2014 og to vinduer byttet i 2018, alle tre i 2.etg.
  Ytterdører av nyere dato - hoveddør antagelig fra 2010 og dør i tilbygg/balkongdør er fra 2018. 
  Hele taket er reparert og lagt om i 2018 med nytt undertak, takstein, vindskier, beslag, takrenner, snøfanger og pipebeslag. Jobben er dokumentert av utførende byggmester.
  Pipe pusset over tak og beslått i 2018 og ildsteder er godkjent i forbindelse med oppussingen av pipe.
  Utvendig overbygd terrasse ca. 52 kvm i tre, i front, m/downligts i himling. Terrasse ble utvidet og bygget om i forbindelse med tilbygg og skifte av tak i 2018.

  Kårbolig/gamlestua
  Koselig kårbolig oppført i 1880 i sveitserstil.
  Her ble det lagt nytt tak i 2018 ellers trenger boligen flinke hender og friskt pågangsmot da det må vesentlig oppgradering til for dagens standard.
  I første etasje er det gang, kjøkken, kammers og stue. I 2 etasje er det gang og 3 soverom og kott.

  Kårboligen er bygd på gråsteinsmur. I første etasje er det tømmervegger ellers eldre utvendig panel og vinduer. Da taket ble reparert og lagt om i 2018 ble det tekket med gamme teglstein for å behold opprinnelig stil. Nye utskjæringer og takføtter og nye takrenner og beslag. Pipen er av eldre dato. Bislag med overbygg i inngangspartiet.

  Låve/driftsbygning:
  Oppført i 1945, på ca. 260 kvm med gamme type låvebru/kjørebru.
  Låven er i god stand og står stødig på gode fundamenter/pilarer på mesteparten av bygningen. Underlåve har eldre tregulv og impregnert silo. Kjellervegger av betong grovstøp og fjøsvegger av betong hullblokk. Stålplater i låvevegg mot Glomma, oppført i 2018.
  Overbygg i tradisjonelle trekonstruksjoner. Taket er tekket av eldre sement takstein, denne bør påregnes skiftet. Det er nytt elektrisk opplegg og nytt vannopplegg med vannmåler. Låven fremstår som godt vedlikehold og er malt i senere tid.
  I kjeller er det møkkakjeller og lagerrom med sommervann.
  Hovedplan/1.etasje: Fjøskasse, 100 kvm. Egen oppusset "spa -avdeling" for hunder med varmekabler i gulv og fliser på vegg. Badekar er bygd i arbeidshøyde samt at det er elektrisk bord som kan heves og senkes. Spaavdelingen ligger i det gamle melkefjøset, mjølke bu og underlåve. Hvis man ikke trenger spaavdelingen selv kan denne leies ut.
  2. etasje: Lagerplass med adgang via kjørebro.

  Garasje/Verksted:
  Flott garasje oppført i 1978 med dobbelgarasje og stort isolert verkstedrom med løftebukk og stor hems.
  BTA: 1 etasje: 120 kvm og hems 150 kvm BTA.
  I verkstedrommet er det adkomst via 2 foldeporter med lys og god takhøyde. Det er løftebukk og 2- fas og 3-fas, 32 A + godt med lys. Dobbelgarasje er uisolert og har eldre slagporter. Over verksteddelen er det hems som er delvis innredet som oppholdsrom, over garasjen er det god lagringsplass.
  Bygningen har støpt gulv, bindingsverk og metallplatetak og renner fra byggeår. Sørvegg er kledd med stålplater og det er byttet vindu på hems ellers er det behov for utvendig vedlikehold pga værslitte paneler.

  Enkel garasje:
  Byggeår er ukjent, areal ca. 20 kvm BTA. . Garasjen står oppført på pilarer og har tregulv, yttervegger i tre og saltak med sement takstein uten undertak. Malingsslitt og behov for generell oppgradering

  Potetkjeller: Byggeår ukjent, areal ca. 30 kvm BTA.
  Enkel eldre bygning med skjevheter, stablesteinskjeller, tak av metallplate og vegger i tre. Behov for oppstiving og oppgradering.

  Traktorgarasje:
  Ukjent byggeår, areal ca. 48 kvm BTA.
  Grovstøpt gulv med sprekker og uisolert overbygg. Tak av metallplater med tre spon. Stålbjelke i himling og god takhøyde. Malingsslitt og behov for utvendig vedlikehold.
  Våningshuset fremstår som solid, lyst og trivelig. Her møtes du av en ny stor overbygd terrasse og delvis innebygget/innglasset vinterhage/terrasse. Her er det deilig å sitte, også på litt kaldere dager og nyte utsikten til tunet, sjøen og naturen.
  Våningshuset har blitt vesentlig oppgradert de senere årene.
  Gulvene består av mørke fliser i hall, på kjøkken og lite WC, nye sandfargede fliser på bad fra 2018, i stuen er det parkett. og på nytt oppusset soverom er det vinyl.
  Vegger og tak består i hovedsak av malte panelplater i duse farger (MDF panel vedlikeholdsfri) fliser og noe tapeter.

  Eiendommens historie

  Fra norske Gaardsbruk, Østfold fylke vest står det følgende om Iledalen
  Innmark 40 daa, beiteland 16 daa  mold og leire
  Hovedbygning oppført i 1890 låve fjørs hønsehus, stabbur og vedskjul mv brutto 20.000
  1 hest, 5 storfe, et ungfe, 3 griser, 150 fjærkre/høner
  Gården har vært i ætten fra 1911 eieren overtok etter sin onkel i 1923. Eier Kristian Guldbrandsen født 1896, sønnen av Gunerius Guldbrandsen gift i 1918 med Klara Svartedal. De fikk barna Georg, Katrine, Asbjørn, Johan, Olav og Sigbjørn.
  .

  Arealer og fordeling per etasje

  Primærrom: 186 kvm, Bruksareal: 223 kvm, Bruttoareal: 245 kvm

  1.Etasje:
  2.Etasje:
  3.Etasje:

  Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

  Oppvarming

  Elektrisk, varmekabler og varmepumpe og ved.

  Parkering

  Stor dobbelgarasje med god takhøyde i tillegg til øvrige driftsbygninger ellers er det mange biloppstillingsplasser på tunet.

  Tomt

  Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

  Areal: 94 021 kvm, Eierform: Eiet tomt

  Jord, skog og tun

  Tun:
  Gårdens indre tun består av våningshus, låve og kårbolig/gamlestua. Solrikt og fint og vest for kårboligen er det en gammel eplehage og i forlengelsen av denne er det store plenområder beplantet med flere frukttrær og øvrige prydbusker som gir et godt og velholdt inntrykk. Ytre tun, langs med gårdsveien inn til tunet ligger potetkjeller på høyre side og liten garasje og stor verksted garasje ligger på et lite høydedrag opp til venstre. Her er det naturtomt med skogsvekster, furu og løvtrær og noe fjell opp i dagen.

  Dyrka mark:
  37,6 daa med dyrka mark bestående av 3 teiger rundt tunet. Bra arrondering på jorda og enkel adkomst for driftsmaskiner. Det er økologisk grasproduksjon på jordene i dag. Det foreligger en jordleieavtale på gården hvor leietaker betaler ca 300 pr. daa, kr. 11280,- pr. år. Jorda er utleid vekstsesongen 2021 og bonden som leier er interessert i å fortsatt leie hvis mulig.  Det drives økologisk grasproduksjon på jordene i dag.

  Skog:
  Skog med høy bonitet er ca 32,6 daa, lav bonitet 8,9 daa og uproduktiv skog på 6,2 daa
  Det er jaktrettigheter til eiendommen for elg og rådyr gjennom grunneier laget.

  Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp

  Privat vei ca. 400 meter til eiendommen fra offentlig vei. Privat vei er organisert ved et velfungernde veilag og årlige kostnader er ca. 1140,- kr. og det spleises ved større vedlikeholdarbeider.
  Privat avløpsanlegg med Biovac minirenseanlegg. Godkjent og satt i stand i 2020. Selger opplyser at alle pålegg fra Skiptvet kommuen er gjennomført ihht brev implementert i salgsoppgave, sendt inn av rørlegger.
  Tilknyttet offentlig vannverk.

  Reguleringsplan

  Gården ligger i et LNFR2- område der spredt boligbygging ikke er tillatt. Kommunene arealdel ble vedtatt i 2019. LFN-areal - nåværende (LNF / SKOG)

  Merk at tomten ligger i nærheten av hensynssone for fare for kvikkleire, det gjør store områder som grenser til Glomma. Våningshus og tun ligger imidertid delvis på fjellgrunn, jfr fjellkoller og skog opp i dagen på eiendommen. Se nærmere informasjon i vedlagte opplysninger fra Skiptvet kommune.

  Tinglyste rettigheter og servitutter

  Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

  Ferdigattest

  Ferdigattest datert 10.04.2018. Ferdigattest er imidlertid ikke en bekretelse på byggets tekniske kvalitet men en bekreftelse på bygningmyndighetenses avslutning av saken jfr vedlagte brev fra Skiptvet kommune.

  Økonomiske forhold

  Prisantydning

  5 950 000,-

  Takst / tilstandsrapport

  Utført av : Thor Grønnerød Takstdato : 11.02.2021 Markedsverdi : 5 950 000,-

  Kommunale avgifter


  Sum kommunale avgifter for eiendommen ekskl.mva kr. 11 480,00 kr. kr. 14.350,- inkl mva. Se spesifisering av beløp i vedlegg fra kommunen implementert i salgsoppgave. Kostander Biovac utgjør ca. kr. 2 000 - 2 500,- pr. år.
  Det er vannmåler på eiendommen.

  Informasjon om odelsloven, konsesjonsloven og jordloven

  Denne eiendommen er blant annet underlagt odelsloven, jordloven og konsesjonsloven.

  Når det er odel på eiendommen, betyr det at odelsberettigede etter loven (i praksis nærmeste slektninger) kan kreve å løse eiendommen på odel innen 6 måneder etter tinglysning av skjøtet. Deretter holdes det odelstakst for å fastsette løsningssummen. Kjøper har risikoen for eventuelle odelsløsning og må akseptere den odelstakst som da fastsettes. Kjøper vil således få eventuell gevinst ved en odelsløsning, likeledes som han/hun må bære eventuelt tap. Alle kjente odelsberettigede har fraskrevet seg sin odel på eiendommen.

  Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven på eiendommen. Det er den enkelte kommune som er rett konsesjonsmyndighet. I konsesjonsbehandlingen legges det særlig vekt på:

  1. At kjøper skal oppfylle sin boplikt. Innflytting i boligen på gården skal skje senest ett år etter tinglysning av skjøte og deretter må man bebo eiendommen i minst 5 år etter dette.

  2. At eiendommen driftes. Arealer med dyrket mark skal holdes i hevd, altså dyrkes videre hvilket også følger av jordlova. Ofte vil utleie av jorda til en nabobonde vil være tilstrekkelig.

  3. Den avtalte prisen må tilgodese en samfunnsmessig forsvarlig prisutvikling. Det er dette som kalles priskontroll hvor kommunen i praksis vurderer hvorvidt den avtalte prisen mellom kjøper og selger ligger på et riktig nivå.

  Det er Kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon i henhold til konsesjonslovens §9 både med hensyn til priskontroll, drift og botid. Bud med forbehold om konsesjon vil ikke bli godtatt av selger. Etter bud aksept og påfølgende kontraktsmøte forplikter kjøper seg til samtidig å søke konsesjon på eiendommen. Dersom konsesjonsmyndigheten i den respektive kommunen fatter et negativt konsesjonsvedtak plikter kjøper å påklage dette til fylkesmann, alternativt å rette seg etter de pålegg konsesjonsmyndighetene gir. Uavhengig av hva endelig konsesjonsvedtak blir, har kjøper ingen rett til å kreve prisavslag fra selger. Avtalt kjøpesum må betales fullt ut i henhold til kjøpekontraktens overtakelsesdato. I ytterste konsekvens kan et negativt konsesjonsvedtak innebære at kjøper må foreta et videresalg av eiendommen. Kjøper vil da måtte må bære et eventuelt økonomisk tap.
  Se utfyllende informasjon på landbruksdirektoratets hjemmeside: https://www.landbruksdirektoratet.no/no/eiendom-og-skog/eiendom/konsesjon/konsesjon[hva-maa-jeg-gjoere-hvis-jeg-ikke-faar-konsesjon-

  Alle landbrukseiendommer er også omfattet av jordlovens bestemmelser. Dette innebærer at det er driveplikt og at det gjelder et forbud mot deling av gården. Dette gjelder også selv om eiendommen består av flere bruksnumre.

  Spørsmål om odel, bo- og driveplikt, konsesjon og delingsforbudet kan rettes til oppdragsansvarlig.

  Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

  Pliktig medlemskap i privat veilag, avgift kr. 1140,- pr år og ved større vedlikeholdsarbeider speises det vet at det innbetales et engangsbeløp.

  Leieinntekter

  Leieinntekter på jord er kr. 11.280,- pr. år. Leiekontrakten gjelder ut vekstsesongen 2021. Leietaker Per Jacob Soberg ønsker å fortsette å leie jorda om man ikke ønsker å drive den selv.

  Oppgjør

  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Annet

  Arealangivelser i salgsoppgaven

  Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

  Andre opplysninger

  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

  Ved overtakelse av eiendommen blir våningshuset ryddet og rengjort. Øvrige bygninger og utearealer overtas slik det fremstår på visning og vil ikke bli ryddet eller rengjort ut over dette. Selger forbeholder seg retten til å ta med seg det han selv ønsker av løsøre, maskiner, redskaper og antikviteter. Dette gjelder også frittstående hvitevarer.

  Antikk og løsøre
  I Landbruksdirektoratets søknadsskjema for konsesjon finnes et eget punkt for løsøre, pkt. 7. Til forskjell fra en ordinær enebolig selges ofte en landbrukseiendom med en del løsøre, maskiner og redskaper, samt antikviteter/ gamle bruksgjenstander, som medfølger gårdsbruket. Kjøper skal ikke betale dokumentavgift av denne delen av kjøpet, ei heller skal selger kapital beskattes. Løsøre, maskiner, redskap og antikviteter skal reguleres i en egen kontrakt mellom kjøper og selger uavhengig om det anses som en del av kjøpstilbudet kjøper har gitt på eiendommen, eller om det kommer i tillegg til kjøpstilbudet på eiendommen. Selger har full bestemmelsesrett over hva slags løsøre som kan følge gården og hva som eventuelt skal komme tillegg. Løsøre, maskiner, redskap og antikviteter som kommer i tillegg til kjøpesummen for eiendommen kan kjøper selv velge om han/hun skal godta eller ikke. Fastsettelse av pris for løsøre, maskiner redskap og antikviteter er utenfor meglers kompetanseområde og må derfor avtales direkte mellom kjøper selger på lik linje som om det skulle blitt annonsert i markedet, eksempelvis på finn.no. Eventuelt kan partene engasjere uavhengig fagkyndig personell til taksering av objektene. Megler kan forøvrig bistå med kontrakt i henhold til det partene har blitt enige om.

  Hundegård og Sittegressklipper følger ikke med gården men kan kjøpes utenom Blomsterkrukker på vegg ute og store krukker på gårdsplass, varmelampe på terrassen, verktøy i verkstedgarasjen,noe trematerialer på låven,bikube og utstyr til bikuben, kjøkkenlampe, trådhyller og løse deler i garderoben i 1 og 2 etg.Aspargis og pallekarm medfølger ikke.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

  Overtagelse

  Avklares i forbindelse med budgivning.

  Solgt 'som den er'

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

  Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.